JAK STWORZYĆ CANDY BAR Z EFEKTEM WOW? 4 PORADY!

Coraz większą popularnością na weselach cieszą się specjalnie przygotowane bufety. Są one nijako uzupełnieniem potraw dostępnych podczas wesela, ale jednocześnie tworzą indywidualny, osobny kącik, który przyciągnie każdego z gości.

Organizacja wesel wymaga pomysłowości i niesztampowych rozwiązań. Wiele osób decyduje się na fontannę z czekolady, w której można maczać owoce. Takie czekoladowe fondue jest bardzo modne. Coraz większą popularność zdobywają też bufety z lodami lub… świeżym sushi. To jednak w Polsce nadal dość ekstrawaganckie rozwiązanie. Sprawdzonym i efektownym bufetem będzie ten ze słodkościami. Wcześniej jednak upewnij się, że sala na wesele jest dostatecznie duża na tego typu dodatek.

PO PIERWSZE – CUKIERNIA

Decydując się na słodki kącik na weselu, musisz wybrać ulubione słodkości. Jak powszechnie wiadomo – cukiernia cukierni nie równa. Dlatego czeka się próbowanie, kosztowanie, oglądanie i wędrówka od jednej do drugiej i od drugiej do trzeciej. Ostateczny efekt jest tego wart. Możesz kierować się opinią przyjaciół, którzy wprowadzili taką atrakcję na swoje wesele. Możesz też wybrać tę firmę, która jest Twoją ulubioną. Musisz mieć jednak pewność, że przygotowane słodkości będą świeże. Nie ma nic bardziej krępującego, niż nieświeże jedzenie na weselu.

PO DRUGIE – KOLOR

Słodki kącik wbrew pozorom wymaga idealnego dopracowania. Tu liczy się każdy detal. Cały stół powinien kolorystyką nawiązywać do motywów przewodnich ślubu i wesela. W ten sposób wszystko będzie naturalnie się uzupełniać. Wesele z takim dodatkiem przyciąga wzrok i uwagę, a do tego taki bufet budzi efekt wow! Zazwyczaj są to jasne odcienie

PO TRZECIE – ZADBAJ O SZCZEGÓŁY

Uzgodnij z dostawcą sposób, w jaki zostaną przystrojone wszystkie słodkości. Niech używa kremów, wstążeczek, małych proporczyków i etykiet. Niech goście wiedzą, po jaki smakołyk sięgają. Nie powinno brakować posypek, dekoracyjnych perełek i wszystkiego, co przyciąga wzrok. Słodki stół na wesele powinien być odpowiednio przybrany. Użyj więc zastawy, która nawiązywać będzie do tej, używanej podczas imprezy. Nie bój się akcentów w postaci piętrowych pater.

PO CZWARTE – POŁĄCZ TRADYCJĘ Z NOWOCZESNOŚCIĄ

Nie wszyscy ludzie lubią próbować nowości. Niektórzy są zatwardziałymi tradycjonalistami. Słodki kącik powinien więc łączyć w sobie klasykę z nowoczesnością. Goście w ten sposób bez problemu odnajdą ulubiony sernik lub smaczny, czekoladowy krem, ale być może skuszą się też na makaroniki lub efektownie podane tiramisu. Niech na takim stole znajdą się też cukierki, lizaki albo owoce w słodkiej polewie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *